Станете част от развитието на спорта и Таекуондо WTF в България

От децата в първи клас са с наднормено тегло

В България липсва цялостна, работеща на практика концепция за развитието на физическото възпитание и спорта.

Срамно малкият брой на елитни състезатели, за жалост, е факт. Тази ситуация е вследствие на разрушаването на пирамидата, в основите на която е масовия спорт и най-вече масовият спорт при подрастващите. Липсата на действаща система за изграждане на тренировъчни навици сред децата води до тежка прогноза, а именно задълбочаване на затлъстяването, което поставя в риск и здравето им. Една кратка справка в (НЦООЗ) показва, че като цяло спада нивото на физическа дееспособност сред децата, което води до свръх-тегло (При 15 %) и затлъстяване (При 5%), като цифрите прогресивно нарастват.
Данните на Националното представително проучване от 2008 г. при деца от първи клас показва, че с наднормено тегло са 30%, от които 13% са със затлъстяване.

Според последното статистическо изследване от 2015-та, българското дете е на пето място в Европа по затлъстяване! Няма как да не забележим, че днешните деца са погълнати от виртуалния свят на интернет социалните мрежи, от компютърните игри. Ние не отричаме естествените процеси за свят пряко свързан с мобилните устройства, но заставаме зад идеята да се намери баланса и да устояваме за присъствие на здравословните навици на живот.

Тази тревожна статистика ни амбицира да се борим за възстановяване на основите на пирамидата , което ще има благоприятно отражение не само за изграждане на бъдещи елитни спортисти, представящи нашата родина пред света, но и по-важното, превенция на заболяванията в пряка корелация с намалената двигателна активност/ хипокинезията/ и лошите хранителни навици. Тук е важно да споменем , че превенцията е многократно по-евтина от лечението. Предвид липсата на адекватно действаща програма от държавните институции, ние сме задължени да поемем нещата в свои ръце. Правим всичко, което зависи от нас, чрез провеждане на спортно-тренировъчна дейност в малки мащаби и агитиране на целевите групи. За да продължим в същия дух и за да има реални резултати от работата ни, трябва да разширим този метод сред по-голяма аудитория. За да осъществим инициативата си се нуждаем от материална база и помощ в лицето на реално заинтересувани от тази кауза фирми и физически лица. Вижте как можете да помогнете и вие!

Една от целите на „ТК Спартак”/ Сдружение с нестопанска цел/ е да промени тази тенденции първо в рамките на гр. Перник, а след това и в останалите градове в България /

Това е заложено в устава на организацията/. Ние вярваме в превенцията, затова опитваме да направим Таекуондо максимално достъпно за всеки желаещ да тренира.
Първата инициатива, която стартира клуба, беше проведения конкурс във връзка с проект за развитие на масовия спорт и откриване на нови таланти. В рамките на тази инициатива всеки член на клуба може да тренира един месец напълно безплатно (Вижте повече тук).

Facebook   Twitter   Google+

darenieНие предлагаме на всеки желаещ да се включи в каузата и да помогне като стане спонсор на клуба.

Спонсорството от което имаме нужда е средства за закупуване на екипировка и тренировъчни пособия, които биха направили практикуването на този прекрасен спорт по желано от децата ни. Ето как:

1. Стани официален спонсор.

Официалният спонсор получава:
– място за реклама в ключови позиции на сайта на ТК „Спартак”. (tkdspartak.com);
– Лого върху до-бока/тренировъчния и състезателен екип/ на състезателите на ТК „Спартак” (когато правилника на състезанието го позволява);
– Рекламен винилов банер при организиране на състезания в Перник;
– Брандиране на официални писма и покани с логото на официалния спонсор;
– Брандиране с логото на спонсора на екипировка, която се използва при тренировки (хога, добоци, педели);
– Изказване на благодарност при прессъобщения и ПР статии на клуба.

Свържете се с нас, за подробности, или направете дарение:2. Стани VIP член –

VIP членството в ТК „Спартак” е почетно звание. То не дава привилегия по време на тренировки. Редовите членове изказват уважението си. Статута му се отбелязва на страницата на сайта.

Свържете се с нас, за подробности, или направете дарение:3 . Вместо бира с пържени картофки.

– Всеки, който изяви желание и дари скромна сума (2 лв. например) ще бъде обявен на официалната ни страница. Даренията ще бъдат използвани за екипировка, тренировки и популяризиране на Таекуондо. Вие получавате правото да сте част от хората, които се грижат за здравето на българските деца и спорта в страната.