Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Sofia Cup 2016

октомври 15, 2016

В турнира ще вземат участие трима състезатели на пернишкият таекуондо клуб Спартак. Основан преди 18 години и развиващ Олипмпийската версия на таекуондо. В категория деца 7-9 годии ще дебютират Калоян Кръстев 27 кг. клас А и Александра Петрова 33кг. клас А,при 9-11 годишните в категория 44 кг ще се състезава Виктория Велинова.

От 2017 година турнирът за „Купа София“ става част от световната верига G1, и състезателите ще трупат точки за световната ранглиста

В комплекс “Царско село” се проведе четвъртият международен турнир по таекуондо WTF „Купа София“ за деца и кадети. Състезанието беше организирано от таекуондо клуб „Рамус“ и Българската федерация по таекуондо WTF – олимпийска версия. Лично председателят на БФТ Слави Бинев откри турнира.

В надпреварата се включиха 70 отбора от шест държави – Босна и Херцеговина, България, Гърция, Ирландия, Македония и Сърбия. Над 450 деца и кадети показаха високо ниво на таеакуондо в битката за медалите.

В отборното класиране при кадетите първите две места бяха окупирани от българските клубове Кентавър и Рамус, а на трето място се нареди Атлетик Клуб Хваранг от Гърция. При децата отборен шампион стана софийският клуб Ахил, следван от представител от Гърция и Кондор 2000.

Детайли

Дата:
октомври 15, 2016
Категория за Събитие:

Организатори

Българска федерация по Таекуондо
Taekwondo club Ramus

Място

Царско село
ул. „Околовръстен път“ 72, 1415 София
София, България
+ Google Map