Трима състезатели на ТК“Спартак“ спечелиха медали от турнира за „Купа София”

By октомври 16, 2016 Новини, Състезания No Comments

На 15.10.2016 година се проведе традиционния турнир за „Купа София” организиран от Таекуондо клуб „Рамус” съвместно с българска федерация по таекуондо ВТФ.
Турнира се проведе в комплекс „Царско Село”, с участието на над 450 състезатели от шест държави във въсраст%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%81ови групи: Деца 6-9 г., деца 9-11 г и кадети 12-14 години.Спортистите се състезаваха в две дисциплини: спаринг клас /А/, Пълен контакт включително и удари с крака в главата и клас /Б/ с удари единствено в електронните нагръдници.

 

Таекуондо клуб Спартак участва с трима състезатели, всичките дебютанти на спаринг турнир от международен ранг. Те се състезаваха в клас /А/. Политиката на клуба е, че няма да се състезава в клас /Б/.

 

Най-малката състезателка Александра Петрова се представи задоволително за първо състезание, като на полуфинала бе спряна от много по-опитната състезателка на Гърция и завоюва бронз в категория 33 кг. Деца.

%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%be%d1%8f%d0%bd
Младата надежда на клуба Калоян Кръстев, бе отлично подготвен , но липсата на опит го спряха на полуфинала, където се срещна със победители в своята категория. Така той завърши също със сребърен медал в категория 27 кг. Деца. Невероятният му хъс, борбен дух и физически, качества неминуемо ще му донесат много медали в бъдеще.

%d0%b2%d0%b8%d0%ba%d0%b8
Виктория Велинова беше най-голямата участничка от нашите представители.

Тя се състезава в категория 44 кг. Деца 9-11 години. След като победи съперничката си от Гърция / носителка на майсторска степен –черен колан/на полуфинала, тя се изправи на финал срещу българска състезателка. Единствено краткото времетраене на рундовете от по минута и 30 секунди. спряха Вики от това да се окичи със злато.
Крайният резултат беше 9:7 за противничката и.


Виктория е млада надежда на клуба и носител на първо място във вътрешния турнир на клуба за млада надежда. Тя демонстрира желязна дисциплина и невероятно самообладание. Сигурни сме, че на следващите и участия ще я видим и на най-високото стъпало на на стълбичката за награждаване.
Този турнир беше само, проверка на нивото ни. Очакваме с нетърпение следващата спортна изява организирана от ТК „Херея” и българска федерация по таекуондо ВТФ/ Олимпийска версия/, където на 05-06.11 ще вземем участие във всички възрастови групи. Турнирът ще се проведе отново в комплекс „Царско Село” гр. София. Очакват се около 1000 състезатели от 63 клуба и над 10 държави. Турнирът е стил фул контакт а отчитането на точките става чрез електронна система PSS Dae Do. Ползват се електронни каски и нагръдници.

%d1%81%d1%8a%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d0%b8-%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bd%d1%8c%d0%be%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b5%d0%ba%d0%b8%d0%bf

В заключение ще кажем, че благодарение на завоюваните си позиции в Европейската Таекуондо Федерация на България и бе гласувано доверие да бъде домакина балканско първенство, миналия месец. Предстои ни да сме домакини на Европейско първенство през 2017 г. Да се надяваме, че ще успеем с нашите взаимни усилия да върнем децата в спортните зали и отново все по често да чуваме българският химн на международни спортни прояви!
Представителите на ТК Спартак с треньора Мирослав Миленков, секретаря на клуба Инес Александрова и президента Трифон Трифонов.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Заявка за членство

Три имена: (задължително)

Години: (задължително)

Пол: (задължително)
МъжЖена

Телефон: (задължително)

E-Mail: (задължително)

Тренирали ли сте преди?
Да, тренирал/a съмНе, не съм тренирал/a