Koreran Ambassador’s cup Sofia

By ноември 25, 2017 Новини No Comments

Koreran Ambassador's cup Sofia

Два сребърни медала за ТК „Спартак“ от Koreran Ambassador’s cup (Купата за посланика на Република Корея), завоюваха Мирослав Миленков и Алекс Иванов.

Момчил Стойнев загуби със златна точка от Радослав Шабанаков, след добра игра и не успя да вземе медал.

На състезанитието присъстваха мгого ВИП гости. Красен Кралев – министър на младежта и спорта, който беше удостоен с почетен седми дан за подкрепата си за развитието на таекуондо в България лично от президента на Световната таекуондо централа KUKKIWON д-р Хюн Дюк О.

Това се случи при откриването на Четвъртото издание на традиционния турнир по таекуондо за купата на Корейския посланик. Турнира бе организиран съвместно с посолството на Република Корея в България и  Българската федерация по таекуондо. Събитието беше открито от корейския посланик Н. Пр. Сун Бу Нам, а специални гости бяха президентът на Световната таекуондо централа KUKKIWON д-р О, почетният председател на европейската таекуондо федерация Парк Су Нам и членът на УС на таекуондо федерацията и зам.-председател на Народното събрание Явор Нотев.

Той беше удостоен с почетен пети дан от президента на световното таекуондо. В приветственото си слово председателят на Българска федерация по таекуондо Слави Бинев благодари на министър Кралев, посланика на Република Корея и ръководителите на европейското и световно таекуондо за подкрепата към този спорт в България и пое ангажимент за още повече успехи в бъдеще. „Българската федерация по таекуондо е най-бързо развиващата се федерация у нас и това се дължи не само на отличната работа на нейния председател, но и на всички треньори и спортисти“, каза министър Кралев.

Той благодари на д-р О, Парк Су Нам и посланик Сун Бу Нам за доверието, което проявяват към българската федерация. „Таекуондото е вече сред водещите спортове в България“, категоричен беше министърът. В речта си президентът на Световната таекуондо централа д-р О декларира подкрепата на KUKKIWON за създаването на таекуондо център в България, който по думите му ще помогне на България да поеме централна роля за развитието на таекуондото в Европа.

Пред пълната със зрители и състезатели зала „София“ и пред официалните гости бяха представени и част от българските участници в предстоящото през декември в София Европейско първенство по таекуондо за олимпийски категории Никол Чорбанова, Митко Джорджев, Калоян Бинев, Владимир Далаклиев и Теодор Георгиев.

След официалното откриване гостите изгледаха демонстрации от българския демонтсрационен отбор по KUKKIWON, воден от Пламен Захариев. Специално за турнира в София пристигна и демонстративният отбор на KUKKIWON. В него участват най-добрите демонстратори по таекуондо в света.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Заявка за членство

Три имена: (задължително)

Години: (задължително)

Пол: (задължително)
МъжЖена

Телефон: (задължително)

E-Mail: (задължително)

Тренирали ли сте преди?
Да, тренирал/a съмНе, не съм тренирал/a