Равносметка след участието ни в Hereya Open 2016

Taekwondo club Spartak

Таекуондо клуб Спартак Перник взе участие в най-мащабния за тази година, седми поред турнир организиран от клуб „Херея” и българска федерация по таекуондо WTF – Hereya Open 2016
В турнира взеха участие участие над 700 състезатели от 12 държави и 76 клуба. В това число и една от световните сили таекуондистите от Иран. Турнира се проведе в два последователни дни в комплекс „Царско село” гр. София.


На 05.11 се състезаваха кадетите, юноши и девойки. Представители на ТК „Спартак” имаше само при юношите, където дебютираха за първо състезание Момчил Шарпов и Марио Иванов.
Марио Иванов се прехвърли от 45 кг категория в по-горната поради липса на противници, като се отказа от служебния златен медал за да се състезава с по-тежките.

И двамата показаха завидно хладнокръвие, като само липсата на опит ги спря от горно класиране и в крайна сметка и двамата завоюваха сребро в категория 48 кг. Юноши.

Марио и Момчил Шарпов
На 06.11 сили мериха децата , мъжете и жените.

ТК Спартак взе участие с шестима атлети, двама мъже и едно момиче до 12 г. и трима състезатели при най-малките до 9 години.

За Виктория Велинова това беше второ състезание, където извоюва сребро в категория 44 кг. Момичета до 12 години. Най-малката участничка Алекса впечатли всички с хъса и желанието за победа. На финала бе спряна от сътезателка на Гладиатор –Дупница и взе сребро, при първото си участие на състезание в категория 23 кг. момичета до 9 години.

Другият дебютант беше Момчил Стойнев, който се състезава с температура и въпреки своите 25 кг. събра сили да излезе и да спечели бронз в категорията си.

Калоян Кръстев 27 кг , деца до 9 години се състезава за втори път на турнир по таекуондо.
Преодоля убедително съперник от Гърция, като го отстрани преди края на срещата.
На полуфинала се изправи срещу фаворита в своята категория от който загуби преди месец.

Срещата беше равностойна, но опита на неговия съперник му донесоха успех и Калоян взе бронзов медал, но показа отлична игра и резултат от усилените тренировки за малкият спортист с голямо бъдеще!

При мъжете Сергей Кузнецов, можеше да спечели служебно злато в своята категория – поради отказване на съперниците, но предпочете да се премести в най-тежката + 80 кг.

Там той не не успя да преодолее много по тежкия съперник – първенец в свръх тежка категория.

Състезателят с най-много опит Мирослав Миленков /пом. Треньор/ игра на финал срещу представител на Гърция 3 дан. Показа отлична игра в защита и нападение. Тактически беше равностоен в първия и до средата на втория рунд на противника си. Контузия в двата глезена  му  изигра лоша шега и след средата на втория рунд и загуби по точки финала. Представянето му донесе сребро за клуба в категория 58 кг. Мъже клас „А”.
Равносметката е че от 8 състезатели 3 ма излизащи за втори път на състезание, четирима за първи и един състезател с опит Таекуондо клуб Спартак завоюва четири бронзови медала и два сребърни. Надяваме се следващия турнир да донесем и злато гр. Перник!
Трифон Трифонов
Председател на УС на клуба и старши инструктор.

Заявка за членство

Три имена: (задължително)

Години: (задължително)

Пол: (задължително)
МъжЖена

Телефон: (задължително)

E-Mail: (задължително)

Тренирали ли сте преди?
Да, тренирал/a съмНе, не съм тренирал/a